Ce inseamna carne de porc – ,,de la furca la furculita”? – Macelaria Ghita
Frigărui din carne de porc
martie 13, 2020
10 Rețete cu Carne de Porc Încercate de yumstops.com
august 16, 2021

Ce inseamna carne de porc – ,,de la furca la furculita”?


Ce trebuie sa stie clientii despre produsele pe care voi le comercializati. Ce inseamna carne de porc – ,,de la furca la furculita”?

“Inseamna control amanuntit la fiecare proces de productie. De la semanatul semintelor de grau si recoltarea boabelor, la prepararea alimentelor pentru animale, pana la cresterea animalelor si asigurarea desfacerii prin abatorul si macelariile societatii noastre. Afacerea noastra de familie asigura hrana animalelor de la ferma noastra vegetala cu o suprafata exploatata de 2500 de ha.

Apoi bucataria noastra furajera sau FNC-ul produce hrana pentru un efectiv anual de 12.000 de porci din ferma noastra zootehnica, fluxul fermei noastre fiind impartit in cinci sectoare : reproductie, gestatie, maternitate, tineret si ingrasare. Abatorul si carmangeria sunt aprovizionate din ferma proprie in fiecare zi pentru ca apoi sa livram zilnic carne si preparate din carne 100% si mirodenii catre macelariile noastre. De mentionat aici sunt doua lucruri inedite si interesante.

1. In cadrul fermei noastre zootehnice, la sectorul de maternitate dispunem si de GP-ul, grand papa sau mai pe romaneste bunicii purcelusilor nostri. Astfel reusim sa ne producem singuri scrofitele care produc purceii pe care ii livram catre macelarii. Prin acest lucru ne asiguram de calitatea carnii si a produselor din carne pe care le comercializam in macelariile noastre.

2. Un al doilea lucru important de amintit e acela ca preparatele noastre afumate se afuma numai cu fum natural din lemn de fag prin afumatoria traditionala de la Calarasi. Gustul si aroma fumului natural din lemn de fag dau savoare produselor noastre.”

Descopera interviul AICI si afla toata povestea brandului Macelaria Ghita!