Coaste de porc marinate – Macelaria Ghita
Iahnie de fasole cu ciolan afumat
septembrie 26, 2017
Hamburger de porc
martie 13, 2020

Coaste de porc marinate

COASTE DE PORC PROASPETE ȘI FRAGEDE

“În weekend sau în concediu, trebuie să încerci coastele de porc de la Măcelaria Ghiță - definiția unei fripturi gustoase și aromate ! ”

PORȚII 5
TIMP DE GĂTIRE 90 MIN
DIFICULTATE MEDIU


Ingrediente


  • 1,5 kg de coaste de porc de la Măcelaria Ghiță
  • 2 linguri cu muștar
  • 2 linguri cu pastă de roșii
  • 2 linguri cu miere
  • 4 linguri cu ulei de măsline
  • 3 caței de usturoi curațați și spălați
  • 10 fire de cimbru spăspalate
  • 6-7 frunze de salvie spălate
  • o linguriță cu boia, sare, piper proăspat măcinat
  • 4-5 linguri cu apă

Vezi produsul recomandat

Piept de porc cu os

Metodă de preparare

1. Tocăm mărunt cimbrul si frunzele de salvie. Pregătim un bol mare în care zdrobim usturoiul. Adăugăm salvia, cimbrul, muștarul, pasta de rosii, mierea, uleiul de măsline și boia de ardei. Condimentăm cu sare și piper măcinat. Amestecăm bine toate ingredientele până când obținem o pastă.

2. Punem coastele de porc în pasta pregatită și le ungem bine. Acoperim bolul cu folie alimentară și îl introducem în frigider pentru minim o ora.

3. După aproximativ 45 de minute, încălzim cuptorul și pregătim o tavă. Scoatem carnea de porc marinată din frigider și o asezăm în tavă pregătită.

4. Turnăm peste bucațile de coaste cele 4-5 linguri cu apă și punem deasupra sosul rămas în bol. Introducem tava în cuptorul încalzit pentru aproximativ 45 de minute. Din când in când scoatem vasul din cuptor și stropim coastele de porc cu sosul din tavă.

5. Când carnea este rumenită și se îndepartează ușor de pe oase, scoatem preparatul din cuptor.

Servim cald, cu garnitură preferată și alături de o salată gustoasă de murături.

Poftă bună!

Descoperă alte rețete


martie 13, 2020

Frigărui din carne de porc

“Delectează-te împreună cu prietenii la un gratar cu frigarui de porc apetisante ! ”
martie 13, 2020

Paste cu cârnați grosi afumati sau proaspeti

“Combinația de paste și cârnați de la Măcelaria Ghiță este delicioasă, iar rețeta este foarte simplă ! ”
martie 13, 2020

Pizza de casă cu cârnați subțiri afumați sau cabanos

Încearcă acasă o rețetă de pizza italiană cu amprentă românească, dată de cârnații groși afumați de la Măcelăria Ghiță !