1. Luăm o bucată de carne de porc și o secționăm în felii groase cam de 1 centimetru, iar apoi tăiem cu cuțitul cuburi din fiecare felie cam de 1 centimetru. Ca să fie carnea fragedă și gustoasă, lăsăm cubulețele de carne la marinat în zeamă stoarsă de la o lămâie, împreună cu mirodenii.
2. Pentru marinată folosim busuioc proaspăt uscat, maghiran, mult chilli, piper alb și sare. Dacă nu gustați mâncărurile picante, atunci puneți în loc de chilli boia dulce. Lăsăm carnea la frigider pentru marinat timp de o oră.
Între timp pregătim legumele ce vor sta pe țepusă alături de carnea de porc marinată. Dovleceii și ardeiul capia îi tăiem cubulețe, ciupercilor le scoatem piciorușele, iar ceapa o tăiem circular astfel încât să obținem niște inele pline.
3. Scoatem carnea de la frigider și construim frigăruile: pe fiecare țepusă înfigem un cubuleț de dovlecel, apoi un pătrățel de ardei capia, urmat de un cubuleț de carne, un inel de ceapă și o ciupercuță si continuăm așa până când țepușa este plină. Le condimentăm cu un praf de sare și altul de mirodenii.
4. După ce frigăruile au fost pregatite, acestea sunt gata de a fi puse pe grătar sau în tava de cuptor.
„Familia Marinache a construit in judetul Calarasi un business prosper care controleaza tot procesul de productie a carnii, de la hrana animalelor bazata pe furaje naturale […]
Ne place să vă surprindem mereu cu cadouri de Crăciun, așa că anul acesta ne-am gândit să oferim unei familii norocoase un întreg coș de cumpărături plin […]