Frigărui din carne de porc – Macelaria Ghita
Paste cu cârnați grosi afumati sau proaspeti
martie 13, 2020

Frigărui din carne de porc

PULPĂ SAU MUSCHI DE PORC PROASPETE ȘI FRAGEDE

“Delectează-te împreună cu prietenii la un gratar cu frigarui de porc apetisante ! ”

PORȚII 5
TIMP DE GĂTIRE 45 MIN
DIFICULTATE SCAZUTĂ


Ingrediente


  • 500 g carne de porc: pulpă sau muschi de porc de la Macelaria Ghiță
  • 200 g ciuperci Champignon
  • 3 zucchini
  • 3 cepe roșii medii
  • 3 ardei capia
  • 1 lămaie
  • ulei pentru uns tava
  • mirodenii (piper alb, chilli, busuioc, maghiran, sare)

Vezi produsul recomandat

Pulpă de porc Muschi file

Metodă de preparare

1. Luăm o bucată de carne de porc și o secționăm în felii groase cam de 1 centimetru, iar apoi tăiem cu cuțitul cuburi din fiecare felie cam de 1 centimetru. Ca să fie carnea fragedă și gustoasă, lăsăm cubulețele de carne la marinat în zeamă stoarsă de la o lămâie, împreună cu mirodenii.

2. Pentru marinată folosim busuioc proaspăt uscat, maghiran, mult chilli, piper alb și sare. Dacă nu gustați mâncărurile picante, atunci puneți în loc de chilli boia dulce. Lăsăm carnea la frigider pentru marinat timp de o oră.

Între timp pregătim legumele ce vor sta pe țepusă alături de carnea de porc marinată. Dovleceii și ardeiul capia îi tăiem cubulețe, ciupercilor le scoatem piciorușele, iar ceapa o tăiem circular astfel încât să obținem niște inele pline.

3. Scoatem carnea de la frigider și construim frigăruile: pe fiecare țepusă înfigem un cubuleț de dovlecel, apoi un pătrățel de ardei capia, urmat de un cubuleț de carne, un inel de ceapă și o ciupercuță si continuăm așa până când țepușa este plină. Le condimentăm cu un praf de sare și altul de mirodenii.

4. După ce frigăruile au fost pregatite, acestea sunt gata de a fi puse pe grătar sau în tava de cuptor.



Pofta buna!

Descoperă alte rețete


martie 13, 2020

Frigărui din carne de porc

“Delectează-te împreună cu prietenii la un gratar cu frigarui de porc apetisante ! ”
martie 13, 2020

Paste cu cârnați grosi afumati sau proaspeti

“Combinația de paste și cârnați de la Măcelaria Ghiță este delicioasă, iar rețeta este foarte simplă ! ”
martie 13, 2020

Pizza de casă cu cârnați subțiri afumați sau cabanos

Încearcă acasă o rețetă de pizza italiană cu amprentă românească, dată de cârnații groși afumați de la Măcelăria Ghiță !