Iahnie de fasole cu ciolan afumat – Macelaria Ghita
Coaste de porc marinate
martie 13, 2020

Iahnie de fasole cu ciolan afumat

CIOLAN AFUMAT CU LEMN NATURAL DE FAG

“Sărbatorește Ziua Naționala a României cu acest preparat tradițional delicios - preparatele din Măcelăria Ghiță îți vor oferi un plus de personalitate !”

PORȚII 6
TIMP DE GĂTIRE 60 MIN
DIFICULTATE MEDIU


Ingrediente


  • un ciolan afumat de la Măcelăria Ghiță
  • 500 g fasole uscată
  • 2 morcovi mari
  • 4 cepe
  • un ardei gras
  • 2-3 linguri cu bulion
  • 1 păstârnac
  • 3 foi de dafin
  • sare, piper, cimbru
  • mărar sau pătrunjel (optional)

Vezi produsul recomandat

Rasol afumat

Metodă de preparare

1. Spălăm bine fasolea și o lăsăm în apă rece o ora, să se umfle. Daca nu avem timp, o fierbem direct și aruncăm apa de doua ori, pentru înlaturarea toxinelor.

2. In oala sub presiune punem la fiert, 40 minute, fasolea alături de un morcov ras, o ceapă tocată, sare si o foaie de dafin. Când oprim focul așteptăm să scadă presiunea în vas, deschidem capacul și luăm cu o spumieră cea mai mare parte din boabele de fasole fiartă, pe care le vom folosi la mâncărica noastră. Din restul de boabe si zeamă putem face o supă de fasole (mai ales daca mai fierbem în supa și câteva bucătele de ciolan afumat).

3. Separat, punem într-o oala puțin ulei în care călim 3 cepe și-un morcov, tocate sau date pe răzătoare. Când ceapa devine aurie adaugăm bucați de ciolan afumat, pe care le rumenim puțin, amestecând din când in când. Adăugăm 3-4 polonice de supă în care a fiert fasolea, 2-3 linguri cu bulion, apoi boabele scurse, foaia de dafin, piper, puțin cimbru, sare/delikat și lăsăm să mai fiarbaă până scade zeama. Această operațiune o putem executa în cuptor.

4. Oprim focul și presărăm adițional, mărăr sau pătrunjel tocate mărunt Servim caldă, cu ceva acru!



Poftă bună!