Iahnie de fasole cu ciolan afumat – Macelaria Ghita
Coaste de porc marinate
martie 13, 2020

Iahnie de fasole cu ciolan afumat

CIOLAN AFUMAT CU LEMN NATURAL DE FAG

“Sărbatorește Ziua Naționala a României cu acest preparat tradițional delicios - preparatele din Măcelăria Ghiță îți vor oferi un plus de personalitate !”

PORȚII 6
TIMP DE GĂTIRE 60 MIN
DIFICULTATE MEDIU


Ingrediente


  • un ciolan afumat de la Măcelăria Ghiță
  • 500 g fasole uscată
  • 2 morcovi mari
  • 4 cepe
  • un ardei gras
  • 2-3 linguri cu bulion
  • 1 păstârnac
  • 3 foi de dafin
  • sare, piper, cimbru
  • mărar sau pătrunjel (optional)

Vezi produsul recomandat

Rasol afumat

Metodă de preparare

1. Spălăm bine fasolea și o lăsăm în apă rece o ora, să se umfle. Daca nu avem timp, o fierbem direct și aruncăm apa de doua ori, pentru înlaturarea toxinelor.

2. In oala sub presiune punem la fiert, 40 minute, fasolea alături de un morcov ras, o ceapă tocată, sare si o foaie de dafin. Când oprim focul așteptăm să scadă presiunea în vas, deschidem capacul și luăm cu o spumieră cea mai mare parte din boabele de fasole fiartă, pe care le vom folosi la mâncărica noastră. Din restul de boabe si zeamă putem face o supă de fasole (mai ales daca mai fierbem în supa și câteva bucătele de ciolan afumat).

3. Separat, punem într-o oala puțin ulei în care călim 3 cepe și-un morcov, tocate sau date pe răzătoare. Când ceapa devine aurie adaugăm bucați de ciolan afumat, pe care le rumenim puțin, amestecând din când in când. Adăugăm 3-4 polonice de supă în care a fiert fasolea, 2-3 linguri cu bulion, apoi boabele scurse, foaia de dafin, piper, puțin cimbru, sare/delikat și lăsăm să mai fiarbaă până scade zeama. Această operațiune o putem executa în cuptor.

4. Oprim focul și presărăm adițional, mărăr sau pătrunjel tocate mărunt Servim caldă, cu ceva acru!



Poftă bună!

Descoperă alte rețete


martie 13, 2020

Frigărui din carne de porc

“Delectează-te împreună cu prietenii la un gratar cu frigarui de porc apetisante ! ”
martie 13, 2020

Paste cu cârnați grosi afumati sau proaspeti

“Combinația de paste și cârnați de la Măcelaria Ghiță este delicioasă, iar rețeta este foarte simplă ! ”
martie 13, 2020

Pizza de casă cu cârnați subțiri afumați sau cabanos

Încearcă acasă o rețetă de pizza italiană cu amprentă românească, dată de cârnații groși afumați de la Măcelăria Ghiță !