“De regulă, mușchiulețul de porc este preparatul cel mai des ales de mine și l-am folosit cu multă atenție. Am căutat o rețetă care să-mi trezească și curiozitatea și care să includă și o conservă de lapte de cocos pe care o țineam de ceva vreme în dulap. Astfel am preparat o marinadă specială cu laptele gras, dar foarte delicat, de cocos, cu lămâie, ghimbir ras, usturoi pisat, chimen, curry, paprika afumată, ardei iute și piper. Am pus mușchiulețul de porc să se bucure de petrecerea de arome speciale pentru câteva ore, cred că l-am lăsat și peste noapte.?
A doua zi, cu multă poftă și entuziasmată am șters bine carnea, am sărat-o și am rumenit-o puțin pe
laterale pentru că de restul să se ocupe cuptorul. N-am termometru pentru carne, dar după fermitatea
mușchiulețului de porc am simțit când era gata și l-am lăsat să se “odihnească” pentru câteva minute pe
un blat, până se rumeneau în cuptor și cartofii dulci înveliți în condimente picante. Pentru că marinada
era de la început demențială, nu am vrut să arunc acel mix special de arome, așa că l-am redus într-un
sos care a completat perfect întregul preparat.
A fost totul delicios, încât mâncam și zâmbeam și mai făceam și un dans a la “Somebody feed Phil”,
dansul de bucurie când întâlnește un preparat care trezește papilele și face prezentul mai delicios decât
orice amintiri din trecut sau decât orice preparate din viitor.”
Descopera toate cele 10 retete AICI.